Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel okul/kurumların bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinin gıda güvenliği ile teknik- hijyen şartları tarafından denetimlerimiz devam etmektedir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından oluşturulan denetim komisyonu; İl Merkezinde faaliyet gösteren resmi ve özel okul / kurumlar bünyesindeki gıda işletmelerinde kapsamlı denetim ve kontroller gerçekleştirmektedir. Öğrencilerimizin güvenli gıdaya erişiminin sağlanması adına ; sözkonusu denetimlerde; kantin işletmelerinde; satışa sunulan tüm gıda ürünlerinin son tüketim ve tavsiye edilen tüketim tarihleri, ürünlerin muhafazasının yapıldığı dolapların sıcaklık durumları, tost makinalarının hijyeni, unlu mamüllerin (simit ,poaça vb) tazelik ve hijyen durumları, kantine gelen tüm gıda maddelerinin irsaliye –fatura vb belgeleri ile kantin çalışanlarının hijyen belgelerinin olup olmadığı ayrıca kantinin Gıda Güvenliği Bilgi Sisteminde kayıtlı olup olmadığı gibi unsurlar gözden geçirilmektedir. Yemekhanelerin denetimlerinde; yemekhanenin kayıt durumu, yemekhane çalışanlarının hijyen belgeleri yemekhanedeki haşere mücadelesi, havalandırmalar,yemek hammaddelerinin fatura –irsaliye vb belgeleri, yemek hammaddelerinin saklanma ve son tüketim tarihleri durumları, çatal, kaşık, bıçak tabak masa hijyenleri,bakımından kontroller yapılmaktadır.Kafeterya çay ocağı ve büfelerde ise gereken tüm hijyen unsurları gözden geçirilmektedir. |