15 -16 Ekim 2025 tarihleri arasında 2 gün boyunca İl Merkezinde faaliyet gösteren Ekmek ve Ekmek Çeşitleri ve Sade Pide üreten yaklaşık 28 adet fırın işletmesinin gerek hijyen unsurları gerekse diğer koşullar bakımından denetim ve kontrolleri yapıldı.
Denetimlerde fırın işletmelerinin üretim bölümleri, havalandırmalar, haşere mücadele durumu, unların , mayaların tuz vb. gıda katkılarının son tüketim tarihleri, muhafaza koşulları, ekmeklerin konulduğu kasalar, ekmeklerin nakledildiği araçlar ve çalışan personelin hijyen belgeleri ile işletmelerin kayıt durumları gözden geçirilmiş olup ayrıca gereken uyarılar ve bilgilendirmeler işletme sahiplerine yapılmıştır. Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünden 7 Kontrol Görevlisinin gerçekleştirdiği denetim ve kontrollerde herhangi bir olumsuz duruma rastlanılmamıştır.
Konu ile ilgili olarak İl Müdürümüz Ömer Şentürk; ''Gıda sektöründe önemli bir yere sahip olup her gün ekmek üretimi yapılan fırınların denetimlerinde kesinlikle taviz vermediklerini, fırınların; hijyen esasları başta olmak üzere gereken tüm unsurlar göz önünde bulundurularak ve fırınların tüm bölümlerinin titizlikle kontrol edilip denetlendiği, ayrıca vatandaşlarımızın gıda ile ilgili şikayet veya temennilerinin Alo 174 Gıda Hattına yaptıklarında ayrıca denetim ve kontrollerin yapılacağını belirtti''.