T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

İl MÜDÜRÜMÜZ TANJU ÖZKAYA GIDA İŞLETMELERİNDE COVİD- 19 KAPSAMINDA ALINAN TEDBİRLERİ DENETLEDİ

Yayın Tarihi : 16.04.2020

             İl Müdürümüz  Tanju ÖZKAYA, Gıda ve Yem Şube Müdürümüz Onur POLAT   ve Kontrol Görevlilerimiz ile birlikte  ilimiz merkez  Sarraflar Caddesinde faaliyet gösteren    fırın   işletmelerinin  satış ve üretim yerlerini denetleyerek Covid-19 salgını ile mücadele   kapsamında  alınan  hijyen tedbirlerini  inceledi. Yapılan denetimlerde, işletmelerde   özellikle  ekmek satışı yapan  kişilerle ekmeği müşteriye veren kişilerin  ayrı olması gerektiği;  yani parayla  temas eden çalışanla  ekmeğe temas eden kişilerin kesinlikle ayrı olması   konusunda  uyarılarda bulunularak     işletme çalışanlarının maskeli  ve eldivenli  çalışmaları  konusu hatırlatıldı.

           İl Müdürümüz Tanju ÖZKAYA;  Coronavirus  salgınıyla   mücadelede   elzem  olan hususların  en önemlisinin   gıda işletmelerinde  gıda maddelerinin  el   ile    temasın  kesilerek, gıda maddesinin müşteriye ambalaj içinde  teslim edilmesi olduğunu vurguladı.  Özellikle gıda  üretimi yapılan yerlerde; gereken tüm hijyen tedbirlerinin  alınması   bu suretle satışa hazır hale  getirilen  gıda maddelerinin  tüketiciye  arzında   gıda  güvenliğinin azami düzeyde  sağlanmasının önemine değinen İl Müdürmüz Tanju ÖZKAYA; gerek ilimiz  merkezi gerekse ilçelerimizde  fırınlar başta olmak üzere ; her gün  azami  sayıda gıda işletmeleri   Kontrol Görevlilerimiz  tarafından  sıklıkla denetlenmekte;  covid -19 kapsamında     eğitim –bilgilendirme   faaliyetlerimiz devam etmektedir. Vatandaşlarımız  gıda işletmelerinin alınan  tedbirler ve uyarılara  riayet etmediklerini düşünüyorlarsa Bakanlığımızın  ALO  Gıda 174   ve    0-501-174 0174       Whatsapp  hattına  ihbarda  bulunabilirler.  ''  dedi.