İl Müdürümüz Tanju ÖZKAYA, Gıda ve Yem Şube Müdürümüz Onur POLAT ve Kontrol Görevlilerimiz ile birlikte ilimiz merkez Sarraflar Caddesinde faaliyet gösteren fırın işletmelerinin satış ve üretim yerlerini denetleyerek Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında alınan hijyen tedbirlerini inceledi. Yapılan denetimlerde, işletmelerde özellikle ekmek satışı yapan kişilerle ekmeği müşteriye veren kişilerin ayrı olması gerektiği; yani parayla temas eden çalışanla ekmeğe temas eden kişilerin kesinlikle ayrı olması konusunda uyarılarda bulunularak işletme çalışanlarının maskeli ve eldivenli çalışmaları konusu hatırlatıldı.
İl Müdürümüz Tanju ÖZKAYA; Coronavirus salgınıyla mücadelede elzem olan hususların en önemlisinin gıda işletmelerinde gıda maddelerinin el ile temasın kesilerek, gıda maddesinin müşteriye ambalaj içinde teslim edilmesi olduğunu vurguladı. Özellikle gıda üretimi yapılan yerlerde; gereken tüm hijyen tedbirlerinin alınması bu suretle satışa hazır hale getirilen gıda maddelerinin tüketiciye arzında gıda güvenliğinin azami düzeyde sağlanmasının önemine değinen İl Müdürmüz Tanju ÖZKAYA; gerek ilimiz merkezi gerekse ilçelerimizde fırınlar başta olmak üzere ; her gün azami sayıda gıda işletmeleri Kontrol Görevlilerimiz tarafından sıklıkla denetlenmekte; covid -19 kapsamında eğitim –bilgilendirme faaliyetlerimiz devam etmektedir. Vatandaşlarımız gıda işletmelerinin alınan tedbirler ve uyarılara riayet etmediklerini düşünüyorlarsa Bakanlığımızın ALO Gıda 174 ve 0-501-174 0174 Whatsapp hattına ihbarda bulunabilirler. '' dedi.