T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

TOPLU TÜKETİM YERLERİ VE YEMEK FABRİKALARI İŞLETMECİLERİNE YÖNELİK EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI

Yayın Tarihi : 14.01.2020

    İl Merkezimiz, Sorgun , Akdağmadeni, Boğazlıyan ve Yerköy İlçelerimizde faaliyet gösteren  toplu tüketim yerleri ve yemek üreten  işletme sahiplerine  yönelik, 25-27.12.2019 , 07-08-09/01/2020  tarihlerinde 5 gün   süreyle     eğitim ve bilgilendirme   toplantıları yapıldı.Gıda ve Yem Şube Müdürlüğümüz tarafından yapılan eğitim toplantılarında , Genel Hijyen kuralları , Gıda güvenliği , işletmelerde çalışan personelin  hijyeni, Alo  174 Gıda Hattı ile ilgili  konular ; ilgili mevzuatlar   ışığında  yaklaşık  100 adet  işletme sahibine  önemli  bilgiler  verildi.

  Yapılan eğitim toplantılarında ;  ayrıca  soru cevap  kısmına  yer verilerek, ilgili sektörde faaliyet gösteren işletme sahiplerinin   sorunları  ve çözüm önerileri  konusunda  gereken  bilgi paylaşımları  yapıldı.Önümüzdeki günlerde   İlimiz merkez ve ilçelerinde Gıdanın farklı  kollarında  faaliyet gösteren diğer    işletme sahiplerine yönelik eğitimler  devam edecektir.