İnsan gıdasının en temel besin kaynaklarından olan yemeklik baklagillerin üretiminin artırılması ülkemiz için büyük önem arz etmektedir. İlimiz yemeklik baklagiller üretiminde önemli bir yere sahiptir. Ülkemizde yeşil mercimek üretiminde İlimiz 1. sıradadır. İlimizde 2024 yılında 225.000 dekar alanda ekim yapılarak 27.000 ton üretim gerçekleştirilmiştir. 2025 yılı içinde ekim alanı ve üretim miktarının artması beklenmektedir.
İlimizde yeşil mercimek ekimi yazlık olarak ilkbaharda yapılmaktadır. 2025 yılı ekim sezonu başlamış olup mercimek üretim miktarının daha da artırmak için İl Müdürlüğümüzce üreticilerimize teknik destek sağlanmaktadır.
Bu çerçevede 10.03.2024 tarihinde Merkez ilçe Deremumlu köyü mercimek üreticileri, teknik elemanlarımızca ziyaret edilmiş, mercimek yetiştiriciliği hakkında üreticiler bilgilendirilmiştir. Ayrıca üreticilerden Aydın Aslan'ın ekim yaptığı 300 dekarlık mercimek ekimine eşlik edilmiştir.