İl Merkezi ve Köylerimizde faaliyet gösteren ilk ve orta dereceli okullar bünyesinde faaliyet gösteren kantin ve yemekhaneler ;İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü Kontrol Görevlileri ;İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden oluşan komisyon marifetiyle denetimleri devam etmektedir.
Kantinlerde; özellikle kantin genel hijyeninin yanı sıra , kantinde satışa sunulan gıda ürünlerinin etiket bilgileri – Son Tüketim tarihi bilgileri ,ürünlerin muhafaza koşulları ; yemekhanelerde ise gıda sunumunda kullanılan tüm malzemelerin temizliği , soğuk hava dolaplarının düzeni ve çalışma durumları, yemek için kullanılan tüm hammaddelerin( et-süt-yumurta ürünleri, bakliyat, meyve sebzeler vs) fatura, irsaliye kontrolleri ve çalışanların hijyen eğitim belgeleri vb hususlar gözden geçirilmektedir.